
אדמה מובטחת: מדמיון חומרי למצע העוטף / מדעי הטבע: טיפול בצמחי בית וביקור בגלריות המוזיאון
יום ג׳, 09 ביולי
|Tel Aviv-Yafo
סדרת מפגשים יוצאת דופן הקושרת בין טיפול בצמחי בית לתערוכות המוצגות בימים אלה במוזיאון תל אביב לאמנות.


זמן ומיקום
09 ביולי 2024, 19:00 – 20:30
Tel Aviv-Yafo, The Golda Meir Cultural and Art Center, Sderot Sha'ul HaMelech 27, Tel Aviv-Yafo, ישראל
פרטי האירוע
כל מפגש יתחיל בהיכרות קצרה עם תערוכה נבחרת, ולאחריה שיחה מעמיקה על אופני הטיפול בצמחי בית. המפגשים מציעים מידע וכן התנסות מעשית קצרה. בסוף כל מפגש ייקחו עימם המשתתפים את הצמח שבו טיפלו.
את הסדנאות מנחה רינת טל מחברת סוקולינה, המעצבת חללי פנים באמצעות צמחים, מפתחת הכשרות בתחום למעצבים, לארגונים ולקהל הרחב ומעבירה סדנאות וקורסים ברחבי הארץ.
אדמה מובטחת: מדמיון חומרי למצע העוטף
מה מבטיחה האדמה כיסוד חומרי עוד בטרם הפכה לאחוזת עולם, לארץ מגורים או לארץ מגור? זהותה של האמנות הישראלית נוסדה כמיופת־כוחה של האדמה וכפרי בטנה. טבען הייחודי של יצירות האמנות שהתהוו מחומרי הארץ וממראה דמותה, כרוך באיכויות ובכוחות הייחודיים לאדמה: טיבה האגרני והסופח, כושרה לעורר חלומות של כיבוש, אפלת מעמקיה, רגביה התחוחים המצמיחים חיים. מהותה של האדמה האוחזת את צמחי הבית מרתק לא פחות: ממה עשויה ה"אדמה" בעציצים שלנו כיום? מה תפקידיה?
בסדנה נלמד על המצע העוטף את שורשי הצמחים שלנו, מה באמת חשוב שיהיה בו וכיצד אפשר לשפר אותו כך שהצמחים ירגישו בבית.
ההקדמה למפגש תתקיים בתערוכה דמיון חומרי: מרכז הכובד / אמנות ישראלית מאוסף המוזיאון
מספר המקומות מוגבל | כל משתתף חייב בכרטיס - הזמנת כרטיסים כאן באתר המוזיאון
המפגשים בסדרה מתקיימים בצמוד למרחב מוגן.
מפגשים נוספים בסדרה:
9/7, 19:00 : אדמה מובטחת: מדמיון חומרי למצע העוטף >
18/7, 19:00: מים חיים: מאֶשֶׁד למקור החיים של הצמחים >
25/7, 30/7, 19:00: אור טבעי: מהאימפרסיוניסטים לפוטוסינתזה >
הפעילות התאפשרה תודות לתרומתם הנדיבה של א.ר.ם, המרכז הרב תחומי לרפואת אף אוזן גרון.